Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna www.dzidziusie.fora.pl
Dzidziusie.Każde dziecko jest cudem. Słaba, delikatna istotka, z którą wszystko się zmienia: złoczyńcy miękną, zrozpaczeni znowu wierzą w życie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrawy Kapuściane ;p

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.:Venicee:.
Site Admin



Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 4087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 20:24, 25 Sty 2008    Temat postu: Potrawy Kapuściane ;p

wrzućcie tu swoje (tylko swoje) sprawdzone przepisy na Bigos Wesoly
chcę mężusiowi ugotować -bo tak ładnie prosił mnie kiedyś Kwadratowy Kwadratowy Kwadratowy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 1:50, 26 Sty 2008    Temat postu:

ależ oczywiście ......mój pierwszy i ostatni do tej pory bigosik.....

Składniki:


2 kg poszatkowanej kapusty kiszonej lub takiej młodej no wiesz Jezyk
30 dag kiełbasy
30 dag boczku
30 dag wieprzowiny lub skórę wędzoną
0,3 kg grzybów lub bez jak kto lubi
przyprawe typu "Warzywko" lub inne tym podobne do smaku
2 słoiki koncentratu pomidorowego "Pudliszki"
I co tam jeszcze lubisz do swojego smaku Mruga
Przyprawa do bigosu( nie koniecznie)
Sposób przyrządzenia:
Poszatkoweną kapustę ( słodką lub kiszoną) gotujemy. Kiełbasę, boczek i/lub wieprzowinę pokrojone w kostę podsmażamy na patelni. Namoczone i wypłukane grzyby/lub bez nich ugotować, następnie pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawę do bigosu,koncentrat pomidorowy i ugotować na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić Przyprawą "Warzywko".

To chyba tyle....w razie "W" to pisz,ale i tak moja mamusia robi najlepsiejszy Hyhy Hyhy Hyhy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 13:40, 26 Sty 2008    Temat postu:

mój-smakujący raczej wszystkim przepis na nie kiszoną kapustę:świeżą kapustę poszatkować,zalać wodą tak do wysokości 3\4 kapusty,dodać jarzynkę,liść laurowy i sporo surowej cebuli pokrojonej w piórka,pogotowac z 15-20 min i dodać wedlinę-np. "resztki":mięsko gotowane czy surowe,gotować do miękkości;dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę skłoconą z mąką;posypać koperkiem lub pietruszką.
można jeść z chlebem,ziemniakami i makaronem(moje dzieci uwielbiają)


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez beata dnia Sob 13:41, 26 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pon 15:14, 28 Sty 2008    Temat postu:

kapusta pekińska(może być sałata)+pieczarki w piórka+rzodkiewka w plasterki+sos winegret z roztartym czosnkiem+sól,pieprz.smacznego!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.:Venicee:.
Site Admin



Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 4087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 22:03, 15 Lut 2008    Temat postu:

noi w tym tygodniu w końcu bigosik ugotowałam....mąż happy był bardzo Wesoly pochwalił mnie że pychotka mi wyszła WesolyWesolyWesoly
tak to mogę gotowac !


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sob 12:02, 16 Lut 2008    Temat postu:

sałata lodowa+rucola+sos balsamico!sałatka lekka i zdrowa!polecam!smacznego!

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez beata dnia Sob 12:04, 16 Lut 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin