Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna www.dzidziusie.fora.pl
Dzidziusie.Każde dziecko jest cudem. Słaba, delikatna istotka, z którą wszystko się zmienia: złoczyńcy miękną, zrozpaczeni znowu wierzą w życie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasze tricki :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 15:08, 08 Sty 2008    Temat postu:

ale dla pewności zapytam mamę jak będzie na gg czy dodaje jajko czy też nie moze ja cosik pomieszałam Jezyk

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marieta84
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 15:34, 08 Sty 2008    Temat postu:

heh oki Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mritula
Administrator (√ιק)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Wto 15:43, 08 Sty 2008    Temat postu:

No mnie się wydaje,że bez jajka Niepewny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
1985Magda
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Wto 16:58, 08 Sty 2008    Temat postu:

Ja wole bez jajka no ale skoro z jajkiem też wychodzą smaczniutkie to chyba wszystko jedno. Znajomy mi powiedział żebym zamiast jajka dodawała łyżkę oliwy z oliwek, bo przez to, że Nadusia ma azs to jajko było wykluczone więc spróbowałam z oliwą i było genialnie. Ja uwielbiam pierogi i gdyby nie to, że tak dużo jest z nimi roboty pewnie częściej bym robiła Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:55, 08 Sty 2008    Temat postu:

ja też jestem miłośniczką pierogów Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
1985Magda
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Wto 22:44, 08 Sty 2008    Temat postu:

Ale jakoś tak najlepiej smakują w święta Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agathee69
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:41, 09 Sty 2008    Temat postu:

eee cały rok smakują Jezyk

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
1985Magda
THE BEST UŻYTKOWNIK



Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Śro 11:49, 09 Sty 2008    Temat postu:

No smakują smakują ale najlepiej w święta

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joanna_ros
Moderator



Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 4424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Swarzędz

PostWysłany: Śro 12:47, 09 Sty 2008    Temat postu:

smakują cały rok ale ta wiadomość że bez jaja to mnie ucieszyła bo przynajmniej będę mogła zrobić i sobie zjeść ale jedno co mnie denerwuje to ta robota Kwadratowy Kwadratowy Kwadratowy Mruga Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beata
Moderator



Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 1275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Nie 18:50, 17 Lut 2008    Temat postu:

piekąc kurczaka polecam oprószyc mięsko troszkę cukrem-odrobinę(oczywiście na końcu po panierkach)!skórka będzie bardziej chrupiąca! Jezyk

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ania-natalia
SUPER UŻYTKOWNIK



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 399
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:54, 04 Mar 2008    Temat postu:

-DO SCHABOWEGO DODAJE PRZYPAWY(BAZYLIĘ,OREGANO,MAJERANEK)PYCHOTA OD RAZU INNA BITKA JEST
-DO MIESA MIELONEGO DODAJE NAMOCZONE BUŁECZKI A NIE CHLEB JEST WTEDY LEPSZE


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ania-natalia dnia Wto 20:54, 04 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ANGELIKAX
SEKRETARZ



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 1235
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: Nie 22:35, 16 Mar 2008    Temat postu:

no to i ja cos naskrobie... Wesoly


aby lukier na ciescie pieknie sie blyszczal i nie popekal przy przygotowywaniu dodajemy lyzke oliwy

rogale beda mialy apetyczna blyszczaca skorke jesli przed wlozeniem do piekarnika "pomalujemy" je lekko roztrzepanym bialkiem

barszcz czerwony bedzie mial wykwintny smak jesli wrzucimy do niego polowke jablka... no i octu dodajemy juz po wylaczeniu aby nie stracil koloru

rosol nie bedzie metny jesli od samego poczatku bedzie sie gotowal na malym ogniu - ale to pewnie wszstkie wiedza


chleb czy bulki poprzedniego dnia beda swiezutkie jesli pomoczymy skorke zimna woda i wrzucimy do goracego piekarnika na kilka minut...

w zwiazku z tym ze kapusta w golobkach lubi sie przypalac na dno wkladam talerzyk deserowy


mleko sie nie przypali do garnka jesli przed wlaniem wyplyczemy rondel w zimnej wodzie


ryba bedzie smaczniejsza jesli po zamarynowaniu i odczekaniu doby wrzucimy ja na rozgrzana patelnie podsmazymy 5 minut i znow zostawimy pod przykryciem na pare godzin




to tyle co mi przyszlo do glowy... jak mi sie jeszcze cos przypomnij to zamelduje... Mruga


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzidziusie.fora.pl Strona Główna -> KUCHNIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin